Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kopuła bezową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 słoiki
skórka z cytryny 2 szt
mąka tortowa 1 kg
Kasia 500 gram
jaka: 6 szt
cukier puder 1,1/2 szkl
cukier kryształ 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kopuła bezową

jabłecznik na kruchym spodzie z kopułą bezową

Kruche Ciasto

1kg mąki tortowej
...
500 gram Kasi

1.1/2 szklanki cukru pudru



6 żółtek

Nadzienie

2 słoiki litrowe jabłek startych i uprażonych

rodzynki

skórka starta z 2 cytryn

białka

1szk cukru





Z przesianej mąki i reszty składników szybko zagnieść kruche
ciasto;uformować kule i zawinąć w folie spożywczą włożyć do lodówki na
godzinkę schłodzone ciasto rozwałkować położyć na spód blaszki na to
jabłka skórka z cytryny rodzynki przykryć ciastem i na wierzch ubite
białka z cukrem piec godzinę w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.07.2012 16:46
Uwielbiam jabłecznik, narobiłaś mi apetytu
Anna133 25.03.2012 20:47
fajnie wygląda
berys18 31.12.2010 08:49
fajne zdjęcie
Gonia555 08.12.2010 20:34
Wypróbuję na urodzinki :-)
slawekslawek 02.12.2010 08:03
Profesjonalnie wykonane:)
cukiereczek 30.11.2010 09:24
To jest pyszne
Goya 25.11.2010 10:42
fajnie wygląda
ben-ka 25.11.2010 10:25
Uwielbiam wszystko co jest z jabłkami i ma dużo cynamonu - 5+

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak