Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding z marchewki gotowany na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag.
cukier brązowy 1|2 szkl.
jajko 1 szt
starta marchewka 1 szkl.
rodzynki 1 szkl.
mąka 1 1|4 szkl.
owoce kandyzowane 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
sól do smaku
Cynamon mielony Prymat 1|2 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1|2 łyżeczka
woda 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1\2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z marchewki gotowany na parze

Utrzeć masło na gładką,puszystą masę.Dodać jajko i cukier,dobrze wymieszać.Wsypać starta marchewkę,rodzynki,posiekane owoce.Mąkę,sodę i proszek przesiać przez sito i dodać do masy,wsypać cynamon i gałkę i sól.Dodać wodę i dobrze wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy.Piec w piekarniku 180st.c przez godzinę,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak