Sposób przygotowania

Zagotować osolony wrzątek i ugotować al dente makaron .
W czasie kiedy makaron się gotuje rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić na nie drobno pokrojone anchois i chwilę smażyć . Włożyć ser topiony , wlać śmietankę i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić pieprzem .Rozetrzeć żółtko z odrobiną sosu i zaciągnąć nim sos .
Makaron odcedzić i wrzucić do sosu – wymieszać .
Podawać posypany natką pietruszki.

Ilość filecików anchois można regulować ( od 2 do 6 ) – zależnie od tego jak intensywny ich smak chce się osiągnąć .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    to zdjęcie jest świetne a ślimak jeszcze lepszy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !