Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SELERY W SOSIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łodyga selera 4 szklanki
masło 6 łyż
mąka 6 łyż
mleko 2 szkl.
ser starty 0,5 szkl.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SELERY W SOSIE

Selery ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,oziębić i odłożyć.W rondelku stopić masło ciągle mieszając wsypać stopniowo mąkę a następnie wlać mleko.Masa powinna uzyskać gęstość śmietany.Do sosu wsypać starty ser i przygotowane selery i dobrze wymieszać i przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 09.12.2011 19:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak