Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ORZECHOWIEC

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 20 dag
płynny miód 2 łyżki
margaryna 1
jajko 2
MASA ORZECHOWA:
miód 2 łyżki
cukier 10 dag
masło 10 dag
Krem:
mleko 2 szkl
budyń śmietankowy 1
margaryna 1
cukier puder 15 dag
orzechy włoskie 25 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ORZECHOWIEC

Wszystkie składniki ciasta wymieszać i dokładnie wyrobić. Podzielić na dwa placki. Jeden upiec w tortownicy około 20 minut w 180 C.
MASA ORZECHOWA:
W czasie gdy placek sie piecze stopić masło z miodem i cukrem, dodać orzechy, wymieszać, ostudzić.Do tortownicy włożyć drugi przygotowany placek, rozsmarować masę orzechową i upiec( masa orzechowa stężeje po wystygnięciu).
KREM:
Ugotować budyń na mleku, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zimny budyń, utrzeć na puszysty krem.
Kremem posmarować placek z masą orzechową, przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak