Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta wymieszać i dokładnie wyrobić. Podzielić na dwa placki. Jeden upiec w tortownicy około 20 minut w 180 C.
MASA ORZECHOWA:
W czasie gdy placek sie piecze stopić masło z miodem i cukrem, dodać orzechy, wymieszać, ostudzić.Do tortownicy włożyć drugi przygotowany placek, rozsmarować masę orzechową i upiec( masa orzechowa stężeje po wystygnięciu).
KREM:
Ugotować budyń na mleku, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zimny budyń, utrzeć na puszysty krem.
Kremem posmarować placek z masą orzechową, przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !