Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchowa pianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasteczka 100 g
jaja 4 szt
cukier puder 3/4 szklanki
śmietana kremówka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Puchowa pianka

Ciasteczka (najlepiej amaretto, lub kruche migdałowe) pokruszyć na drobne kawałeczki. Żółtka ubić z cukrem na puszysta masę. Kremówkę ubić i dodawac po łyżcze do masy żółtkowej. Następnie dodać ubite wcześniej białka. Delikatnie wymieszać Na końcu dosypać ciasteczka i wymieszać. Masę przełożyć do keksówki lub do pucharków wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 02.07.2012 13:12
super
Dorota37 02.07.2012 13:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak