Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka z kurczaka 200 g
boczek 350 g
jaja 2 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
udziec z indyka 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy pasztet

Udziec, wątróbki i 200 g boczku zemleć dwukrotnie Dodac jajka i przyprawy według smaku i uznania. Dobrze wyrobić. Resztę boczku pokroić w cienkie plastry i ułożyć w formie. Włożyć masę mięsną, wyrównać Wierzch także przykryć plasterkami boczku. Piec około godziny. Pasztet zostawić w formie do ostygnięcia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak