Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki umyć, obrać pokroić w grube paski i ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek octu. Ugotowane ziemniaki przełożyć na durszlak. Pierś z indyka pokroić na drobne kawałki, podsmażyć na oleju i odstawić do wystygnięcia. Ogórki kwaszone pokroić w kawałki i również podsmażyć na oleju. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Czosnek przeciąć przez praskę, wymieszać z dwoma łyżkami oleju, polać sałatkę i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    Naprawde polecam robilam ta salatke i jest pyszna:P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !