Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kieszonki schabowe nadziewane brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500g
brzoskwinie w puszce 6kawałków
mąka
woda
olej do smażenia
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kieszonki schabowe nadziewane brzoskwiniami

Schab rozbić tłuczkiem doprawić niewielką ilością soli i pieprzu. Na każdy kawałek nałożyć połówkę brzoskwini i uformować roladkę. Spiąć szpilką do zrazów lub wykałaczką. Mięso obtoczyć lekko w mące i podsmażać na gorącym oleju.

Gdy roladki są podsmażone, zalewamy je gorącą wodą (może być z dodatkiem cytryny i łyżeczki cukru). Doprawiamy szczyptą imbiru i gałki muszkatałowej. Dusimy pod przykryciem przez ok 30 min w razie potrzeby podlewając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak