Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

trójaty z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1opakowanie
mleko 500ml
budyń waniliowy
jabłko
cukier
cynamon
jajko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: trójaty z ciasta francuskiego

Budyń przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, jeśli chcemy, aby był bardziej gęsty dodajemy mniej mleka. Jabłka kroimy w kosteczkę i prażymy na małym ogniu dodając niecałe pół łyżki cukru i trochę cynamonu. Studzimy budyń i jabłka i w tym czasie przygotowujemy ciasto francuskie – kroimy w kwadraty. Następnie nakładamy trochę nadzienia i zwijamy w trójkąty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 C (aż do zarumienienia)
Po wyciągnięciu z piekarnika można posypać cukrem pudrem ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak