Sposób przygotowania

Mąkę, maślankę, cukier puder, jajo, jedną łyżkę cappuccino i olej zmiksować w dużej misce za pomocą miksera. Odstawić na 10 minut by ciasto lekko podrosło. Smażyć na suchej patelni z obu stron na złocisty kolor. Mając 9 poziomów grzania, smażyłam na 6-tym. Wyszło mi 12 średnich pancakesów. Można smażyć mniejsze, jak racuszki. Przed podaniem polałam miodem (bo syrop klonowy zaginął w nieznanych okolicznościach:-), domową konfiturą z malin oraz bitą śmietaną - w moim przypadku była to dziś śnieżka w proszku - wg informacji na opakowaniu - na 60 g - 200 ml mleka - ja dałam trochę mniej mleka i 1 łyżkę cappuccino. Wyszło wyśmienicie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    małe słodkie śniadanko - super!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie się prezentują!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Piękne i bardzo smakowite :P
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja poproszę takie śniadanko! Pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !