Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasteryzowana kalarepa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 1 kg
sól
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasteryzowana kalarepa

Kalareki umyć, obrać, pokroić w plasterki i sparzyć we wrzątku, odcedzic i przelozyc do słoiczków. Zagotowac dwa litry wody, dodac 1 łyzeczke soli i kwasku cytrynowego i zalac słoiki z kalarepka, nastepnie szczelnie zakrecic słoiczki i pasteryzowac 30-40 minut. Gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.08.2011 19:39
Interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak