Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2
olej
jabłka 2
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z jabłkami

Mięso myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smazymy kilka minut, nastepnie obracamy na drugą stronę. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazdka nasienne, kroimy na ćwiartki i chwilę podsmażyć. Polędwiczki ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami, doprawić solą oraz pieprzem, smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak