Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledż pikantny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 szt.
wino białe wytrawne 2 łyżki
jaja 2 szt.
cytryny 0,5 szt.
pikle 4 szt.
śledzie 2 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledż pikantny

wymoczone śledzie oczyścić,wyfiletować,opłukać i osuszyć,ułożyć na półmisku i skropić cytryną,pieczarki pokroić w drobną kostkę,pikle lub korniszonyzetrzeć na tarce jarzynowej,filety obłożyć z jednej strony pieczarkami,z drugiej piklami czy korniszonami,na wierzchu ułożyć ćwiartki ugotowanych jajek na twardo,przybrać cytryną,pomidorem,natką pietruszki i majonezem zmieszanym z musztardą,całość zalać winem,podawać z pieczywem i masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 11.08.2012 14:14
pycha !
Grazyna0211 09.05.2011 16:52
pyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak