Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń bananowy- własnej roboty :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
mąka 3/4 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
masło 1 łyżka
sól do smaku
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń bananowy- własnej roboty :)

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawając mąke, śmietanę i 2 żółtka jaj. Wszystko połączyć ze sobą. Biaka jajek ubić na sztywno z odrobiną soli. Banany pokroić na mniejsze części i dodać do utartej masy. Na sam koniec dodać białka jaj i delikatnie wymieszać. Przygotowany budyń przelać do foremki, przykryć ją folią aluminiową i umieścić w naczyniu żaroodpornym, w którym znajduje się wrząca woda. Piec około 25-35 minut w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak