Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 dkg/osoba
cebula 1/2 szt/osoba
sól, pieprz do smaku
mąka 1 łyżeczka
śmietana 2-3 łyżki
olej do smażenia
schab bez kości 2 kotlety/osoba

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie grzybowym

Schab rozbić, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na ostrym ogniu z obu stron. Dolać pól szklanki wody i przykryć patelnię pokrywką. Dusić do miękkości.Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa, dusić około 10 minut. Do mięsa wlać pół szklanki wody rozbełtanej ze śmietaną i łyżeczką mąki.Zamieszać, aż zgęstnieje.Zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.04.2013 20:05
same pysznosci
Grażyna13 24.12.2011 11:41
Pyszne !
MAR3STA 05.12.2010 16:49
moim zdaniem są przepyszne
kot_pankracy 29.11.2010 20:50
pyszne muszą być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak