Sposób przygotowania

Żelatynę wsypać do 1/3 szklanki wrzącej wody. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Serek homogenizowany wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę 30 % ubić na sztywno , a następnie dodać do serka homogenizowanego. Następnie powoli dodać likier i żelatynę.

Część biszkoptów namoczyć w kawie i ułożyć na dnie tortownicy. Na przygotowany spód nałożyć część masy serowej i ponownie namoczone biszkopty. Układać warstwami, aż do wyczerpniania składników. Na wierzchu powinna być warstwa masy serowej. Przygotowane ciasto posypać słodkim kakao. Sernik włożyć do lodówki(conajmniej na 2 godziny).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !