Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody ( każdą z osobna, czyli w 3 miseczkach). Do wystudzonych galaretek(nie mogą być skrzepnięte!) dodać po 1 serku homogenizowanym. Wszystko dokładnie połączyć. Przygotowane galaretki włożyć na kilka minut do lodówki, aby zaczęły tężeć. Następnie przygotowane galaretki delikatnie ubić mikserem(aby były bardziej puszyste). Na dno tortownicy wylać pierwszą galaretkę, np. truskawkową i włożyć do lodówki, aby lekko stężała. Następnie ubić drugą galaretkę i wlać ją na truskawkowy spod. Tortownicę włożyć do lodówki i poczekać, aż stężeje. Z trzecią galaretką postąpić tak samo. Gdy ostatnia warstwa stężeje przygotować krem: śmietną 30 % i śmietanę fix ubić na puszystą masę. Powstałą masę wylać na tortownicę. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać na krem. Podawać po schłodzeniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !