Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 75dag
wątróbka cielęca 40dag
olej 3łyżki
boczek wędzony 5dag
cebula 2
marchewki 3
mąka 2łyżki
bulion drobiowy 2szkl
posiekana zielenina 1łyżka
margaryna 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z wątróbką

Ziemniaki obrać,pokroić w plasterki,obgotować 5min,osączyć.Wątróbkę pokroić w plastry,usmażyć na łyżce oleju.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Boczek,obrane cebule i marchwie pokroić w kostkę,podsmażyć na reszcie oleju.Ułożyć na wątróbce,oprószyć mąką.Na patelnię wlać bulion,wsypać posiekaną zieleninę.Pogotować chwilę.Na wierzchu zapiekanki ułożyć plastry ziemniaków,oprószyć solą i pieprzem,polać sosem.Posypać wiórkami margaryny.Zapiekać 45min. w temp.180stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak