Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z boczniaków z dwoma serami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 50 ml
boczniaki 300 g
filet z kurczaka 200 g
masło do smarowania formy
sos
ser żółty 60 g
makaron kokardki 200 g
serek topiony śmietankowy duży
sól
cebula biała 1
brokuły 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z boczniaków z dwoma serami

Przygotowujemy sos wg przepisu na opakowaniu .Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem pokrojonego fileta.Makaron gotujemy i odcedzamy.Do smażonego fileta dodajemy pokrojone boczniaki ,doprawiamy do smaku i smażymy do odparowania płynu.Naczynie wysokie żaroodporne smarujemy masłem .Przekładamy do niego makaron ,brokuł wcześniej ugotowany i zawartośc patelni.Zalewamy sosem .Serek topiony kroimy w paski i układamy na wierzchu .Następnie posypujemy posiekaną natką pietruszki i startym żółtym serem.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 * C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.02.2014 07:12
rewelacyjna zapiekanka
misia53 04.07.2013 12:28
słyszałam,że boczniaki są pyszne więc w takim zestawieniu danie będzie smaczne
caralajna 06.06.2013 07:12
boczniaków nie jadłam, ale zapiekanka brzmi wspaniale
ben-ka 27.07.2011 08:12
smaczne danie musi być:)
MAR3STA 25.11.2010 16:26
z grzybkami, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak