Sposób przygotowania

Z podanych składników wymieszać ciasto i odstawić na około 15min, aby ciasto odpoczęło. Gofry smażymy w specjalnej gofrownicy 7-10 min w zależności jaką chrupkość chcemy uzyskać. Podajemy tak jak lubą domownicy z owocami, dżemem, bitą śmietaną lub tylko z cukrem pudrem.
Jeśli zostawiamy gofry na później, dobrze jest zostawić je do ostygnięcia oparte np. o ruszt z mikrofali, wtedy odparują i nie zrobią się \"gumowe\"

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oczywiście ma być\"Pyszne gofry\"
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    wypróbuję...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Pyszne i śliczne! Szkoda, że nie mam gofrownicy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    tak pieknie podane mogę jeść codziennie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ładnie podane
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    uwielbiam gofry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !