Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto .Zawijamy w folie i chowamy do lodówki na 30 minut.Jabłka obieramy ze skóry kroimy w ósemki .Wkładamy do garnka ,podlewamy kilkoma łyżkami wody .Podgrzewamy aż zmiękną tak by na zewnątrz były miękkie, a w środku twarde.Studzimy na druszlaku aż trochę ociekną ze soku dodajemy rodzynki ,skórkę pomarańczowa i cynamon. Ciasto dzielimy na dwie części .Jedną wykładamy na blachę formując 2 cm brzegi .Jabłka wykładamy na ciasto .Przykrywamy druga częścią rozwakowaną ,dociskając na brzegach i je zlepiając.Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp.200* C przez 40 minut .Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada sie smacznie :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    robię podobny, ale bez rodzynek, jest bardzo smaczny:))
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wszystkie szarlotki,jabłeczniki i jak je zwał uwielbiam bo są z cynamonem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszne ciasto :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo lubię i na zimno i na ciepło:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta. Jabłeczniki to ciasto jesieni :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszne to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetne do kawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    po prostu uwielbiam, najlepsze ciasto pod słońcem :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !