Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki pieczarkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 10 kromek
jaja 2 sztuki
mleko 1/2 szklanka
masło 4 łyżki
mozzarella 5 plastrów
pieczarki 20 dag
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki pieczarkowe

Chleb smarujemy masłem i na pięciu z nich układamy plastry sera, podduszone na maśle pieczarki. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba. Kroimy po przekątnej na trójkąciki i panierujemy w rozkłóconym jajku wymieszanym z mlekiem, smażymy na rozgrzanym tłuszczy z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak