Sposób przygotowania

Sałatę myję i dzielę rękoma na kawałki, dość spore. Pierś kurczaka myję, posypuję przyprawą do drobiu i smażę na oliwie, a następnie kroję w kostkę, odstawiam do ostudzenia. Pomarańcze obieram ze skórki i dzielę na cząstki. Kalarepki obieram i kroję na półplasterki. Porzeczki myję, oddzielam od gałązek, miksuję z łyżką oliwy i sosem sałatkowym (dowolnej firmy). Sałatę, cząstki pomarańczy, kalarepę polewam sosem, mieszam. Na wierzchu posypuję pestkami dyni. Podaję z grzankami lub pieczywem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi by? smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !