Sposób przygotowania

Moczymy groch w wodzie przez noc. Na drugi dzień odcedzamy ,przesypujemy do lekko osolonej wody i gotujemy około 20 minut.Przesypujemy na duże sitko i zostawiamy by odciekła z wody.Tuńczyka wraz papryką osaczamy z zalewy .Paprykę kroimy w paski a tuńczyka rozdrabniamy widelcem.Seler czyścimy i kroimy na 4 cm kawałki .Przygotowane składniki przekładamy do salaterki ,dodajemy groch .Oprószamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy Skrapiamy sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym.Posypujemy posiekaną natką pietruszki. groch można zastąpic kukurydzą lub ugotowaną białą fasolą .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak to jeszcze nie robiłam.....
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Iza , a jaki to jest groch wloski?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !