Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kociołek jarosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 sztuk
cebula biała 2 sztuki
czosnek 6 ząbków
oliwa 1 szklanka
sól, pieprz
gałązka świeżego tymiamku
bakłażan 2 sztuki
cukinia 2 sztuki
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kociołek jarosza

bakłażany myjemy kroimy w półplasterki solimy i odstawiamy na pół godziny aby puściły gorzki sok następnie osuszamy ręcznikiem cebulę kroimy w grubą kostkę cukinie w półplasterki paprykę czyścimy i kroimy w paski pomidory sparzyć i obierać cebulę szklimy przekładamy do garnka następnie podsmarzamy cukinię paprykę i bakłażany warzywa dokładamy do cebuli dodajemy pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany tymianek dusimy razem około 30minut na małym ogniu doprawiamy solą pieprzem do smaku dokładnie mieszamy podajemy z pieczywem lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak