Sposób przygotowania

Jajka mieszamy z mlekiem,śmietaną oraz szczypta soli .Następnie dosypujemy mąkę miksując na wolnych obrotach .Ciasto musi byc gęstrze niż zazwyczaj na naleśniki.Natkę pietruszki płuczemy i suszymy Odrywamy listki od łodyżek .Pomidory kroimy w plastry około 1 centymetrowe ,oprószamy z każdej strony sola ,pieprzem i solą .Kolejno nabijamy na widelec i maczamy w cieście .Obkładamy listkami pietruszki. Kładziemy na gorący olej .Smażymy na średnim ogniu z obu stron .Podajemy od razu po usmażeniu z pieczywem tostowym posmarowanym serkiem topionym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Zapowiadają się ciekawie...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smakowałyby mi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !