Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne po gecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 1 opakowanie
pierś z kurczaka 2 sztuki
cukinia 1 szt
ser feta 1 opakowanie
pieczarki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: penne po gecku

Makaron gotujemy wg. przepisów na opakowaniu, pieczarki dusimy wg. mojego przepisu zamieszczonego wcześniej, pierś z kurczaka kroimy w kostkę i nacieramy przyprawą do potraw greckich i cynamonem następnie obsmażamy go na oliwie, kolejno dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka potem dodajemy ser feta i czekamy aż się rozpuści, po tym na patelnię dodajemy makaron i wszystko razem smażymy, gdy potrawa nabierze już złocistego koloru dodajemy pieczarki i dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.03.2013 22:06
Uwielbiam makaron, a te wszystkie sosy do niego, po prostu mniam
PaniMISIOWA 11.09.2011 10:00
głosik za pomysłowość :-)
bami 15.06.2011 09:57
Moje składniki! Pycha! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak