Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
olej
sól
mięso mielone 0,5 kg
cebula
czosnek
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Mięso mielone wkładamy do misy, dodajemy posiekany czosnek oraz cebulkę, jajko, bułkę tartą i mieszamy na jednolita mase. Do mąki dodajemy sól oraz troszkę oleju i szklankę gorącej wody, zostawiamy do ostygniecia ii zagnieść ciasto. Na stolnicy rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy kółeczka. na środek kółeczka nakładamy farsz. Gotujemy wodę, solimy i do wrzątku wrzucamy pierogi, gotujemy kilka minut. Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak