Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernikowe na maślance

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3szkl
maślanka 2szkl
cukier 1szkl
olej 1/2szkl
cynamon 1łyżeczka
rodzynki 5dag
Imbir mielony Prymat szczypta
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 3łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: piernikowe na maślance

Rodzynki zalać wrzącą wodą.Odstawić na kwadrans.Odcedzić.Mąkę dokładnie wymieszać z sodą,cukrem,cynamonem,imbirem,kurkumą i przyprawą do piernika.Mieszając stopniowo wlewać maślankę i olej.Na końcu wsypać rodzynki.Wymieszać.Keksówkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą.Wlać ciasto.Piec 1godz w temp.200 stopniC.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak