Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę drobniutko siekamy. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę. Dodać pieczarki i dusić do miękkości. Dodać sos sojowy, doprawić, solą, pieprzem. Odparować płyń. Do piwa wsypać mąkę, dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Smażymy naleśniki. Następnie kładziemy na środku naleśnika farsz pieczarkowy. Robimy węzełek, wiążemy łodyżką pietruszki lub szczypiorkiem. Przed podaniem podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku. Węzełki podajemy do czystego barszczu czerwonego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ślicznie wyglądają, a smakują pewnie jeszcze lepiej!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie sie zapowiada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !