Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węzełki z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
piwo 0,5 litra
mąka 1 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
sos sojowy grzybowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Węzełki z pieczarkami

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę drobniutko siekamy. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę. Dodać pieczarki i dusić do miękkości. Dodać sos sojowy, doprawić, solą, pieprzem. Odparować płyń. Do piwa wsypać mąkę, dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Smażymy naleśniki. Następnie kładziemy na środku naleśnika farsz pieczarkowy. Robimy węzełek, wiążemy łodyżką pietruszki lub szczypiorkiem. Przed podaniem podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku. Węzełki podajemy do czystego barszczu czerwonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.10.2013 08:12
super pomysł
Cukiereczek13 27.07.2012 14:59
pysznie sie zapowiada :)
Kopiko1983 11.02.2011 14:17
Ślicznie wyglądają, a smakują pewnie jeszcze lepiej!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak