Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andrut kakaowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4/5 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 1 i 1/2 szklanki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Andrut kakaowy

Do rondelka wlać mleko, kakao, cukier i margarynę. Wszystko razem zagotować i wymieszać, ostudzić. Gdy mleko będzie zimne stopniowo dodawać mleko w proszku i wszystko razem połączyć, aby powstała gęsta masa. Wafle przekładać powyższą masą. Po przełożeniu wafli najlepiej na sam wierzch położyć coś ciężkiego, aby wafle skleiły się ze sobą. Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak