Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodzianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 2
cukier 1 szkl.
palma 1 lyzka
drożdże 5 dag
mleko .
jagody 50 dag
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: jagodzianka

Do maki dodac rozpuszczone w cieplym mleku drozdze, jajka ubite z cukrem i wanilia. Z palmy wyrobic niezbyt geste ciasto dolewajac cieple mleko. Pozostawic do wyrosniecia. Z ciasta robic placuszki i nakladac jagody wymieszane z cukrem i bulka tarta. Zalepic i piec. Posmarowac jajkiem i upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.07.2011 23:07
Uwielbiam to ciastko. Nigdy sama nie robiłam - zawsze kupuję, ale pewnie robione jest o wiele smaczniejsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak