Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
marchew 1/2 kg
sól 15-20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona

Kapustę należy poszatkować, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę i marchew wymieszać i warstwami nasolić. Po zasypaniu każdej warstwy solą należy ją dobrze ubić. Zostawić na noc. Nakładać odciśniętą kapustę do litrowych słoików, dokładnie ubijając w samych słojach. Pależy pamiętać aby kapusta zajmowała ok. 3/4 miejsca w słoju, gdyż większa jej ilość ulegając kiśnięciu wylewałaby się na zewnatrz. Słoiki do samej góry zalewamy chłodną przegotowaną wodą i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.02.2012 00:30
fajna
cooleczka 14.02.2012 18:03
przyznam, że zawsze kupowałam gotową ;)
Hanna11 21.10.2011 22:28
uwielbiam kiszoną kapustę
barbara11561 14.09.2011 05:44
uwielbiam swoją kiszoną kapustkę,też taką robię-pyyyycha
marcia71 30.08.2011 18:56
smaczne i zdrowe
magical66 18.05.2011 22:56
zdrowa i dobra
Mariusz10 30.04.2011 19:26
super!
Wafelek2601 28.04.2011 09:01
robię podobnie, pycha
Neetka90 24.04.2011 15:54
super
Ela15 18.04.2011 21:59
samo zdrowie
Margo1 24.01.2011 12:13
dawno sama nie robiłam
m1monika 12.01.2011 19:19
same witaminki :)))
traktorek 12.01.2011 09:22
robię podobnie
ben-ka 27.12.2010 18:10
Ja kapusty nie kiszę chyba duży leń ze mnie:)
gacopierz23 01.12.2010 00:19
zdrowo i smacznie
MAR3STA 29.11.2010 17:05
przepis jest sprawdzony, tak że spokojnie uda się
Emilia22 29.11.2010 09:10
przepis bardzo ciekawy,ja kapustę kiszę najpierw w beczce,a dopiero później przekładam do słoików i wiaderek:)
ElizaT 25.11.2010 23:51
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak