Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obieramy,trzemy na tarce do ziemniaków.Dodajemy jajka,sól , pieprz i drobno posiekana pietruszkę,oraz mąkę dokładnie mieszamy wszystko.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy porcje ciasta i lekko spłaszczamy,smażymy z obu stron
na złoty kolor.Ja po pierwszej partii,zawsze próbuję wtedy wiem,czy czasami
nie trzeba jeszcze dosolić.Podajemy gorące,można posypać cukrem,polać kwaśną śmietaną jak kto woli

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    moje ulubione :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale ładnie wyglądają!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie wyglądają!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Placki ziemniaczane z cebulą - ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !