Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gyros z warzywami i z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 opakowanie
olej do smażenia pół szklanki
przyprawa gyros do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gyros z warzywami i z ryżem

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcjami znajdującymi się na pudełku.
Olej rozgrzej na dużej patelni. Warzywa smaż około 20 minut od czasu czasu je mieszając.
Karkówkę pokrój na małe kawałki. Obficie posyp mięso przyprawą gyros. Odstaw na pól godziny. Rozgrzej olej na mniejszej patelni. Karkówkę smaż 20 minut.
Ryż i mięso dodaj do smażących się warzyw, dodaj sól, pieprz i inne przyprawy według uznania.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak