Sposób przygotowania

Obierz ziemniaki i zetrzyj je na tarce. Cebule drobno pokrój i dodaj do startych kartofli. Zetrzyj ser żółty. Olej rozgrzej na małej patelni. Pieczarki obierz, pokrój i smaż około 30 minut. Do masy kartoflanej dodaj mąkę, jajka, ser żółty, podsmażone pieczarki i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Olej rozgrzej na dużej patelni. Masę kartoflaną nakładaj na patelnię łyżką, formując z niej niewielkie placuszki. Smaż około 10 minut z każdej strony.

Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami podawaj posolone do smaku.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !