Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka piwno-cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
piwo jasne 1 szklanka
masło
sól, pieprz do smaku
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka piwno-cebulowe

Filety umyć i osuszyć. Każdy filet przeciąć na 4 części. Mięso przyprawić solą i pieprzem, następnie posmarować majonezem ( dość cienko) i obtoczyć w zupie cebulowej. Przygotowane filety umieścić w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i piec około 45 minut w 200C. Co jakiś czas umieszczać na filety kawałek masła( do smaku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak