Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki w dwóch kolorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
mleko 1/3 szklanki
masło 30 gram
cukier waniliowy do smaku
kakao 4 łyżki
kakao do obtoczenia
cukier puder do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki w dwóch kolorach

Czekoladę połamać na mniejsze kawałki. Do rondelka wlać mleko i dodać czekoladę. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Gdy składniki się połączą zestawić masę z ognia do przestygnięcia. Następnie dodać do niej masło, cukier waniliowy i kakao. Wszystko razem wymieszać. Powstałą masę wstawić do lodówki/lub zamrażalnki do schłodzenia. Następnie formować małe kuli i obtaczać w słodkim kakao lub w cukrze pudrze. Pralinki wstawić do lodówki i ponownie schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak