Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle w kolorowej posypce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
masło 100 gram
kakao 2 łyżki
biszkopty okrągłe kilka sztuk
migdały 1 garść
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle w kolorowej posypce

Do rondelka wlać mleko, wsypać cukier i kakao- wszystko mieszać i gotować na małym ogniu. Po rozpuszczeniu cukru, zdjąć rondelek z ognia i zostawić do ostygnięcia. Na suchą patelnię wsypać mąke i prażyć ją na złoty kolor. Następnie zestawić mąke z ognia i przestudzić. Biszkopty i migdały pokruszyć np za pomocą blendera. Mąke wsypać do miski i umieścić do niej: mleko, margarynę i pokruszone biszkopty z migdałami. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Z masy formować niewielkie kuleczki i obtaczać je w kolorowej posypce. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak