Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka czerwona faszerowana mięsem mielonym z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 opakowanie
cebula 1
olej do smażenia 4 łyżki
mięso mielone 0,5 kg
papryka czerwona 1 kg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka czerwona faszerowana mięsem mielonym z ryżem

Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Cebulę posiekaj drobno. Olej rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż samą cebulę. Po 10 minutach dodaj mięso mielone, sól i pieprz według uznania. Smaż około 30 minut, aż mięso stanie się miękkie i brązowe. Ryż rozmieszaj z usmażonym mięsem. W ten sposób powstał farsz.

Papryki umyj dokładnie, usuń szypułki i wydrąż pestki ze środka. Każdą papryczkę wypełnił farszem i włóż do brytfanki. Uzupełnij wodą i duś faszerowane papryki około 40 minut na wolnym ogniu i pod przykryciem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak