Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztecik drobiowy z zielonym pieprzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) 1
słonina 25dag
wątróbki z kurczaka 10dag
jajko 2
szałwia suszona szczypta
sól 1łyżka
pieprz 1łyżeczka
boczek wędzony 4plastry
smalec (do formy)

Przepis i sposób przygotowania na: pasztecik drobiowy z zielonym pieprzem

Oddzielić mięso kurczaka od kości.Mięso zmielić w maszynce razem z niesoloną słoniną i wątróbkami drobiowymi.Dokładnie wymieszać ręką.Do tak uzyskanej masy wbić jajka,dodać pieprz zielony osączony z zalewy,suszoną szałwię,sól i pieprz mielony.Masę przełożyć do cienko natłuszczonej smalcem formy,wyrównać wierzch,uklepać.Na wierzchu położyć plastry boczku,wcisnąć je lekko w masę.Piec 90min w temp.180stopniC.Schładzać przez noc.Wyjąć z formy i pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak