Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek bezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
masło 300 g
jajko 3
cukier 400 g
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bezowy

Proszek do pieczenia przesiewamy wraz z mąką. Dodajemy cukier, masło oraz 1 jajko. zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Forme smarujemy masłem i wykładamy na nią 2/3 ciasta. Z 2 jajek oddzielamy białka i ubijamy z nich pianę, dodajemy 2 łyżki cukru i wykładamy do formy. Dekorujemy suszonymi gruszkami. Formę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak