Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w soli

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z makreli 50dag
ocet winny 1/2szkl
cebule 2
ziarna kolendry zmiażdżone
sok z 1cytryny
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w soli

Rybę zalać marynatą z octu winnego i 1/2szklanki zimnej przegotowanej wody,odstawić w chłodne miejsce na 3godz.Zlać zalewę,rybę osuszyć,natrzeć obficie solą,ułożyć w naczyniu,docisnąć,przykryć,postawić w chłodne miejsce na 3dni.Opłukać mięso z soli,osuszyć.Ostrym nożem pokroić rybę ukośnie na kawałki.Cebulę obrać,posiekać.W salaterce układać warstwami plasterki ryby i cebulę,warstwy posypać kolendrą,skropić sokiem z cytryny.Całość skropić olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak