Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet twarogowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 2
cebula
ząbki czosnku 2
margaryna 1łyżka
jajko 5
mąka 3łyżki
śmietana 12% 5łyżek
groszek konserwowy 5dag
kukurydza w puszce 5dag
natka pietruszki 1/2pęczka
sól
pieprz
papryka (pokrojona)

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet twarogowy

Ziemniaki zmielić.Cebulę i czosnek obrać,posiekać,zeszklić na margarynie.Oddzielić żółtka od białek.Twaróg zmiksować z ziemniakami,żółtkami,cebulą,czosnkiem,mąką i śmietaną.Z białek ubić sztywną pianę,delikatnie połączyć z masą.Warzywa wymieszać z masą,przyprawić posiekaną natką,oregano,solą i pieprzem.Tortownicę wyłożyć pergaminem,nałożyć masę serową,przykryć folią aluminiową.Wstawić do naczynia z gorącą wodą.Piec w kąpieli wodnej 45min. w temp.180stopni.Ostudzić w formie.Krroić jak tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak