Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 25 dag
woda 6 szklanek
seler kawałek
pasta pomidorowa 1 łyżka
duża marchew 1 sztuka
zielona pietruszka pęczek
olej 4 łyżki
sól, pieprz szczypta
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę przebrać, wypłukać i namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie na noc. Fasolę zagotować w tej samej wodzie na małym ogniu, aż będzie miękka. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchew umyć, oskrobać i pokroić w drobną kostkę. Pastę pomidorową wymieszać z małą ilością zupy, wlać do fasolówki, dodać marchew, cebulę, seler, posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotować dalej przez około 30 minut. Ugotowaną zupę przetrzeć przez sito lub po przestudzeniu zmiksować i ponownie zagotować. Podawać z posiekana zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 31.05.2010 12:30
co to jest ta pasta pomidorowa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak