Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem bananowo -czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
cukier 1 szklanka
kardamon 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem bananowo -czekoladowy

Banany pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich sok z cytryny, cukier oraz kardamon. Powyższe składniki umieścić w rondelku i dusić kilka minut. Nastepnie rondelek zestawić z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Następnie zmiksować wszystko blenderem, aby uzyskać gładka masę. Powyższy dżem przelać do słoiczka i zostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 31.03.2011 19:56
świetny pomysł! :O
Mariola21 01.12.2010 17:48
Dziękuje:)
MAR3STA 24.11.2010 16:20
wspaniały pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak