Sposób przygotowania

Banany pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do nich sok z cytryny, cukier oraz kardamon. Powyższe składniki umieścić w rondelku i dusić kilka minut. Nastepnie rondelek zestawić z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Następnie zmiksować wszystko blenderem, aby uzyskać gładka masę. Powyższy dżem przelać do słoiczka i zostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniały pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Dziękuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    świetny pomysł! :O

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !