Sposób przygotowania

Schab rozcinam na płat, delikatnie rozbijam, solę i oprószam pieprzem. Papryki myję, kroję w paski, cebulę obieram i kroję w kostkę.Połowę boczku lub słoniny) również kroj w kostkę. Boczek smażę, dodaję cebulę i przecier pomidorowy (jeśli jest za kwaśny dodaję trochę cukru), mieszam i przesmażam. Odstawiam do schłodzenia. Na płacie mięsa rozkładam resztę boczku pociętego w plastry oraz mieszankę boczku z przecierem. Zwijam mocno w rulon, związuję nicią kuchenną. Roladę wkładam do naczynia żaroodpornego, smaruję mięso oliwą i piekę w temp. 180 st. przez 50 min.Od czsu do czsu podczas pieczenia obracam mięso w naczyniu. 10 min. przed końcem pieczenia smaruję mięso keczupem i dopiekam. Podaję pokrojone w plastry z makaronem lub ryżem.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !