Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
czekolada 100 gram
żółtko jajek 6 sztuk
migdały 150 gram
białko 6 sztuk
Biszkopty 100 pokruszone

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Margarynę utrzeć z cukrem. Czekoladę roztopić , dołączyć do utartej masy. Stopniowo dodawać żółtka ( masa musi być puszysta ) a następnie zmielone migdały i pokruszone biszkopty. Ubić sztywną pianę z białek i połączyć z ciastem. Dobrze wymieszane ciasto wlać do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok 40 min. Upieczoną i przestudzoną babkę polać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 25.02.2012 16:55
super
malaczarna23 12.01.2012 20:29
pycha
Iwona51
Iwona51 15.04.2011 15:54
smaczna
agata1722
agata1722 09.04.2011 16:09
pyszna
IKrakowianka 27.03.2011 15:00
Moja ulubiona czekoladowa babka
Izabela28 10.03.2011 20:22
fajny przepis na babkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak