Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem. Czekoladę roztopić , dołączyć do utartej masy. Stopniowo dodawać żółtka ( masa musi być puszysta ) a następnie zmielone migdały i pokruszone biszkopty. Ubić sztywną pianę z białek i połączyć z ciastem. Dobrze wymieszane ciasto wlać do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 190 stopni przez ok 40 min. Upieczoną i przestudzoną babkę polać polewą czekoladową

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    fajny przepis na babkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Moja ulubiona czekoladowa babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !